Η Αυρα του Σώματος Φωτογράφηση Kirlian & εφαρμογές στη διάγνωση ασθενειών

 

Αύρα είναι ένα σύνολο ηλεκτρομαγνητικών μορφών ενέργειας που περιβάλλει το φυσικό σώμα. Υπάρχουν αναφορές ότι οι άνθρωποι έβλεπαν την αύρα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σε σπηλαία της περιοχής Βαλ Καμόνικα στη Βόρειο Ιταλία ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες που δείχνουν ανθρώπους που έχουν γύρω από το κεφάλι τους ένα στεφάνι με φλόγες. Οι Πυθαγόρειοι πριν 2600 χρόνια περιλάμβαναν την αύρα στις διδασκαλίες τους. Ο Όμηρος περιγράφει την αύρα σαν φωτεινό νεφέλωμα προερχόμενο από τη θεϊκή ουσία, και για αυτό συμβόλιζε τη δύναμη. Οι άγιοι απεικονίζονται με χρυσές αύρες πολύ πριν τη χριστιανική εποχή. Έχουν βρεθεί αρχαίες εικόνες με φωτοστέφανα γύρω από το κεφάλι στην Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιταλία Ινδία.

Η ύπαρξη της αύρας έχει αποδειχθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, όταν ο Ρώσος επιστήμονας Σέμιον Κίρλιαν, ανακάλυψε τυχαία ένα τρόπο να την φωτογραφίζει (φωτογραφίες Κίρλιαν). Το 1953 ένας χειρουργός από το Λένινγκραντ ο Δρ Μιχαήλ Κούζμιτς Γκάικιν εξετάζοντας τις φωτογραφίες Κίρλιαν αντιλήφθηκε ότι οι περιοχές όπου το φως ήταν πιο έντονο αντιστοιχούσαν στα σημεία βελονισμού που ήταν γνωστά εδώ και χιλιάδες χρόνια στους Κινέζους. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν θα μπορούσε να γίνει ένα εργαλείο για χρήση στη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Η αύρα αντιπροσωπεύει σας σωματική, πνευματική, συναισθηματική και πνευματική ενέργειες.

Φαινόμενο Kirlian:Το 1939 ο Semyon Kirlian ανακάλυψε τυχαία ότι όταν ένα αντικείμενο πάνω σε μια φωτογραφική πλάκα υποβληθεί σε ρεύμα υψηλής συχνότητας, δημιουργείται μια εικόνα στην πλάκα. Η εικόνα μοιάζει με έγχρωμη φωτογραφία Κίρλιαν αποτυπωμάτωνάλω ή εκφόρτιση κορόνα. Αυτή η εικόνα υποτίθεται πως είναι μια υλική αποτύπωση της πνευματικής αύρας ή "ζωτικής δύναμης" που υποτιθέμενα περιβάλλει ολα τα έμβια όντα

Υποτίθεται λοιπόν πως αυτή η ειδική μέθοδος "φωτογράφισης" είναι μια δίοδος προς τον παραφυσικό κόσμο της αύρας. Αυτό που καταγράφεται οφείλεται σε πολύ φυσικά φαινόμενα όπως η πίεση, η ηλεκτρική γείωση, η υγρασία και η θερμοκρασία. Μεταβολές στην υγρασία, αντικατοπτρίζουν μεταβολές των συναισθημάτων... στην βαρομετρική πίεση και την ηλεκτρική τάση, θα παράξουν διαφορετικές αύρες.


Έχουν υπάρξει ισχυρισμοί για φωτογραφίες Κίρλιαν όπου έχουν καταγράψει "φαντασματικά μέλη" π.χ. όταν τοποθετείται ένα φύλλο πάνω στην πλάκα και μετά κόβεται στη μέση και αφαιρείται το ένα μέλος, στην φωτογραφία εμφανίζεται ολόκληρο το φύλλο. Αυτό όμως δεν οφείλεται σε παραφυσικές δυνάμεις αλλά σε απάτη ή σε υπολείμματα που έχουν μείνει από την αρχική αποτύπωση του ολόκληρου φύλλου.

Η παραψυχολόγος Thelma Moss έκανε δημοφιλή τη χρήση της φωτογραφίας Κίρλιαν σαν διαγνωστικό ιατρικό εργαλείο, με τα βιβλία της The Body Electric (1979) και The Probability of the Impossible (1983) . Ήταν πεπεισμένη πως η μέθοδος Κίρλιαν ήταν μια ανοιχτή πόρτα προς τη "βιοενέργεια" του αστρικού σώματος. Η Moss πήγε στο πανεπιστήμιο UCLA όταν ήταν στη μέση ηλικία, και απέσπασε ένα διδακτορικό στην ψυχολογία. Οι έρευνές της εστίαζαν σε παραφυσικά θέματα όπως η άυρα, η αιώρηση και τα φαντάσματα. Ένα από τ' αγαπημένα της υποκείμενα πειραματισμού στο UCLA ήταν ο Uri Geller, το οποίον και "φωτογράφησε" αρκετές φορές. Ακόμα, έκανε και πολλά ταξίδια στη Σοβιετική Ένωση για να συσκεφθεί τους παραφυσικούς συναδέλφους της . Η Moss πέθανε το 1997 σε ηλικία 78 ετών.

Η Moss επηρέασε άλλους παραψυχολόγους για να υποθέσουν ότι η μέθοδος Κίρλιαν ήταν η Στήλη της Ροσέττας της παραψυχολογίας. Θα μπορούσαν πλέον να καταλάβουν πράγματα όπως ο βελονισμός, το τσι, η οργόνη, η τηλεπάθεια, όπως επίσης και να διαγνώσουν αλλά και να θεραπεύσουν οποιαδήποτε πάθηση. Για παράδειγμα, η Βιο-Ηλεκτρογραφία ισχυρίζεται ότι είναι μια μέθοδος έρευνας βιολογικών αντικειμένων, βασισμένη στην ερμηνεία της εικόνας της εκφόρτισης κορόνα που προκύπτει από την έκθεση σε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υψηλής συχνότητας και έντασης , η οποία και καταγράφεται ή σε φωτογραφικό χαρτί ή σε μοντέρνα μηχανήματα video. Η κύρια χρήση της είναι αυτή της γρήγορης, φτηνής και σχετικά μη-παρεμβατικής μεθόδου για τη διαγνωστική αξιολόγηση φυσιολογικών και ψυχολογικών καταστάσεων.

Διάφοροι σκεπτικιστές διατυπώνουν :Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι οι φωτογραφίες Kirlian δεν είναι ψεύτικες. Η πιο πιθανή εξήγηση, που υιοθετείται ακόμα κι από πολλούς που ασχολούνται με την παραψυχολογία, είναι ότι το φαινόμενο αποτελεί κάποιου είδους κορώνα εκκένωσης. Η κορώνα αυτή είναι υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τον συνήθη φωτισμό, ή για τις σπίθες που βγάζουν τα δάκτυλα όταν κάποιος περπατάει επάνω σε ένα μάλλινο χαλί, ή ακόμα για τις φωτιές του St. Elmo. Ο Νίκολα Τέσλα συνήθιζε να παρουσιάζει τις νέες του ανακαλύψεις σε παρουσιάσεις, στις οποίες το σώμα του έλαμπε και έβγαζε σπίθες από τα δάκτυλά του, χρησιμοποιώντας μία παρόμοια τεχνική.

Μία ομάδα από φυσικούς και ψυχολόγους στο πανεπιστήμιο του Drexel αφιέρωσαν κάποια χρόνια για να μελετήσουν το φαινόμενο Kirlian και συμπέραναν πως ο σημαντικότερος καθοριστικός παράγοντας στην εικόνα που προκύπτει σε μια τέτοια φωτογράφηση, είναι η ποσότητα υγρασίας που βρίσκεται στο αντικείμενο ή στο δέρμα του μέλους που φωτογραφίζεται. Είναι εύλογο, ότι διαφόρων ειδών ψυχικές καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικές ποσότητες υγρασίας, για παράδειγμα στα ακροδάκτυλα. Αυτή είναι και η βάση για τη λειτουργία του ανιχνευτή ψεύδους. Από την άλλη μεριά, οι περιπτώσεις που εμφανίζεται το φαινόμενο του 'φύλλου φάντασμα' είναι πολύ σπάνιες η ομάδα του Drexel δεν κατάφερε ποτέ να αναπαράγει το φαινόμενο αυτό, αλλά πρότειναν διάφορες πιθανότητες για την εξήγησή του, που περιλαμβάνουν υπολείμματα που μπορεί να έχουν μείνει στην φωτογραφική πλάκα, την παρουσία συμπτώσεων, ακόμα και την πιθανότητα όλη η ιστορία να είναι μία απάτη σε κάποιες περιπτώσεις.

Εξάλλου, παρόλο που η φωτογράφηση Kirlian δεν είναι πλήρως κατανοητή, δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι παραλλαγές στις εικόνες που προκύπτουν από μία τέτοια φωτογράφηση, οφείλονται σε παραψυχικά φαινόμενα. Η ομάδα του Drexel έφτιαξε μια λίστα με 25 παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν μία φωτογράφηση Kirlian, συμπεριλαμβάνοντας τα διαφορετικά χαρακτηριστικά δέρματος, την πρόσφατη φυσική δραστηριότητα, ακόμα και τη νοητική ένταση. Όλα αυτά επιδρούν στην ποσότητα της υγρασίας επάνω στο δέρμα. Όσον αφορά τις ιατρικές εφαρμογές της φωτογράφησης Kirlian, συχνά είναι υπερτιμημένες. Οι διαφορές στις φωτογραφίες έχουν πολλές αιτίες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστούν οι αιτίες αυτές από την απλή μελέτη μιας φωτογραφίας - πολλές παθολογικές αιτίες δημιουργούν ακριβώς τις ίδιες διακυμάνσεις στις εικόνες Kirlian.

Εναλλακτική Ιατρική

Εναλλακτικές ονομάζονται οι θεραπείες, που προκύπτουν από ολοκληρωμένα ιατρικά συστήματα υποκαθιστώντας την σημερινή (συμβατική, μοντέρνα, κατεστημένη χημική) ιατρική. Ταυτόχρονα είναι ολιστικές και αιτιολογικές, δηλαδή αντιλαμβάνονται ότι η ασθένεια είναι διαταραχή όλου οργανισμού (φυσική και ψυχοδιανοητική) και βάσει αυτού διαγιγνώσκουν και θεραπεύουν τον πάσχοντα .Αυτές είναι κυρίως η Ομοιοπαθητική, ο Βελονισμός ,η Φυτοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία, Ανθοθεραπεία, Οστεοπαθητική Χειροπρακτική, Αγιουβέρδα, Ρεφλεξολογία, Σιάτσου και διάφορες τεχνικές μασάζ, Συμβουλευτική και άλλα είδη και τεχνικές ψυχοθεραπείας κλπ, κλπ.

Υπάρχουν επίσης εναλλακτικές ή/και συμπληρωματικές διαγνωστικές μέθοδοι. Όπως  Ιριδολογία, Αρωματόγραμμα, Ενεργειακή Φωτογράφηση (Kirlian), d-ROMs test (μέτρηση οξειδωτικού στρες), Alcat test (μέτρηση τροφικής δυσανεξίας), GSDL (εξετάσεις λειτουργικών διαταραχών) .

Τα πάντα είναι ενέργεια… Οι επιστήμονες και οι ερευνητές σήμερα σε όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει ότι το ζήτημα που φαίνεται να είναι στερεό, στην πραγματικότητα, δεν είναι μια αληθινή πραγματικότητα. Αυτή η στερεά ύλη που αναζητούν είναι στην πραγματικότητα αποτελείται από καθαρή ενέργεια που δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία δίνει ιδιοτήτων της ύλης, όπως το σχήμα, το μέγεθος, την υφή κ.λπ. Αυτά τα στερεά αντικείμενα μοιάζουν με ένα στυλό, βιβλίο, ακόμα και τα μόρια, τα άτομα και τα κύτταρα στο σώμα μας για εκείνο το θέμα είναι στην πραγματικότητα αποτελείται από σωματίδια δονητική ενέργεια που ονομάζεται ηλεκτρονίων, πρωτόνια, νετρόνια και πολύ περισσότερο μικροσκοπικά σωματίδια. Έτσι, όταν αυτά τα σωματίδια δονούνται στον πυρήνα τους, ένα μικρό ηλεκτρικό ερέθισμα παράγεται στο σώμα μας και σύμφωνα με τη διάσημη νόμο της φυσικής : Όταν υπάρχει ένα ηλεκτρικό πεδίο γύρω από ένα σώμα, ένα μαγνητικό πεδίο παίρνει αναπτυχθεί αυτόματα. Έτσι, τα μικροσκοπικά ηλεκτρικά ερεθίσματα στο σώμα μας οδηγεί στο σχηματισμό ενός μαγνητικού πεδίου γύρω από το σώμα μας, η οποία είναι στην πραγματικότητα γνωστή ως το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αύρα του σώματος.



Χάρη στην αύρα, τον  ηλεκτρομαγνητισμό, ή όπως αλλιώς τον ονομάσαμε, ο άνθρωπος  εκτός από δέκτης είναι  και πομπός. Επειδή  το δυναμικό και οι  συχνότητες  που εκπέμπουν τα διάφορα μέλη του ή όργανά του, είναι διαφορετικές, ανιχνεύονται με διάφορα  κατάλληλα μηχανήματα. Το γυμνό σώμα εκτός από θερμοκρασία που εκπέμπει με μορφή υπέρυθρων ακτίνων,  εκπέμπει στο περιβάλλον και ηλεκτρομαγνητική  ακτινοβολία. Έτσι είναι εύκολο να διαπιστωθεί πιο όργανο  ή μέλος πάσχει.  Η χρήση της αύρας ως διαγνωστικό μέσο έγινε πρώτα στη Ρωσία, κατόπιν στην Αμερική και ύστερα σε άλλες χώρες.

Σε παγκόσμιο Συνέδριο  Ψυχοφυσιολογίας  που έγινε  στη Χαλκιδική, ο δρ Δημήτρης  Παπακωστόπουλος (διευθυντής της επιστημονικής ομάδας του Ηλεκτροδιαγνωστικού   Κέντρου  του Νοσοκομείου Μπρίστολ Αγγλίας) παρουσίασε σύστημα ηλεκτροδιαγνωστικών εξετάσεων για την πρώϊμη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση  των νευροψυχικών διαταραχών. Η μέθοδος  αυτή  δίνει τη δυνατότητα  να μετράμε (ηλεκτρονικά)  όχι μόνο τη μορφολογική κατάσταση κάποιου οργάνου, αλλά και τη λειτουργική, γιατί σε πολλές ασθένειες, όπως η δυσλεξία, η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος Πάρκινσον  και άλλες, υπάρχει διαταραχή της λειτουργίας και όχι της δομής. Στο ίδιο συνέδριο παρουσιάστηκε και μία   άλλη μέθοδος  που δείχνει με ακρίβεια ποια κέντρα του εγκεφάλου ελέγχουν και μεταβάλλουν την  ηλεκτρική  κατάσταση του δέρματος.

Ο βιοφυσικός ιατρός Β. Ιννούσιν  υποστήριξε , ότι τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, προδίδονται διότι δίνουν πολύ θαμπές φωτογραφίες «Κίρλιαν».  Και χάρις  στον ανιχνευτή  Κίρλιαν  75, που κατασκεύασε  θα μπορούμε στο μέλλον να διαγνώσουμε  χωρίς βιοψίες  τον καρκίνο σ ένα αρκετά πρώιμο  στάδιο  και να καταπολεμιστεί.

Η ηλεκτροφωτογραφία Κίρλιαν  εφαρμόζεται  και στη γεωργία καθώς ηλεκτρισμό έχουν και τα φυτά . Αλλά εφαρμογές βρίσκει στη θεραπεία  των αλκοολικών, των τοξικομανών, στη μεταλλουργία, στην εγκληματολογία , η αύρα των ανθρώπων που αλληλοεπιδρούν με διάφορα αντικείμενα, όπως τα ναρκωτικά, κρύσταλλα, μέταλλα, χρώματα κλπ μπορεί να μεταβληθεί σημαντικά. Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την  «αυρογραφία»  πιστεύουν  ότι  σε λίγο θα μπορούν να λένε με βεβαιότητα: Θα πάθεις γρίπη σε λίγο  ή  θα ερωτευθείς...λεπτομέρειες λειτουργίας του κάθε οργάνου και επιπτώσεις για την υγεία θα μπορούν να καθοριστούν.

Για να κατασκευαστεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής  με  τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκέφαλου  θα χρειαζόταν ένα δεκαώροφο κτίριο  με έκταση  4 φορές μεγαλύτερη  εκείνης της Ελλάδας. Είναι το πολυπλοκότερο όργανο  του γνωστού μας Σύμπαντος. Αυτό βέβαια  αν όλες οι διεργασίες γίνονται μέσα στα 100 δισεκατομμύρια κύτταρά του. Γιατί είναι πιθανό πολλές να γίνονται και έξω από αυτόν. Ειδικά μηχανήματα έχουν αναπτυχθεί για να παρακολουθούν  τη λειτουργία του καθώς και τη λειτουργία  των τρισεκατομμυρίων νευρώνων. Το πιο θαυμαστό   μηχάνημα του είδους είναι το pet scan.   Παρακολουθεί τις χημικές διεργασίες  του εγκέφαλου και φωτογραφίζει τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας τη στιγμή που γεννιούνται. Με αυτό επιβεβαιώθηκε ότι  με τη σκέψη ασχολείται το αριστερό ημισφαίριο  και με τα συναισθήματα  το δεξιό. Με την όραση ασχολείται ένα τμήμα του πίσω μέρους του εγκεφάλου, και με τα χρώματα ένα διαφορετικό. Ομάδα νευροφυσιολόγων του Πανεπιστημίου Τζων Χόπκινς  των ΗΠΑ, που έκανε καταγραφή  της  σκέψης, είπε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά παράλληλα και επικίνδυνο, γιατί μπορεί να γίνει παραβίαση της ατομικότητας.

Πηγές:

http://www.koutouzis.gr

http://www.kefide.gr

http://www.tmth.gr

https://www.nea-acropoli.gr

http://skepdic.gr

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κιρκαδικός ρυθμός

Το ιστορικό Φρούριο της Άσσου

Όρος Αίνος, ένα σκηνικό αδάμαστης ομορφιάς στην Κεφαλονιά